23 okt 2020

OBOS-nøkkelen

Borettslaget kommer til å få installert OBOS-nøkkelen.

Hva er OBOS-nøkkelen?

OBOS-nøkkelen er en digital nøkkel som brukes på en app på mobiltelefonen. Dette betyr at du som beboer kan sende en tidsbegrenset nøkkel til for eksempel en gjest, slik at de kan låse seg inn i oppgangen din.

Det ligger masse info på OBOS sine hjemmesider, der finner dere svar på det aller meste:

https://nye.obos.no/styre/obos-nokkel/

 

Betyr dette at det etter hvert vil være kjempemange som har tilgang til oppgangene i borettslaget?

Nøklene som sendes ut har en tidsbegrensning, så dersom beboerne bruker OBOS-nøkkelen som den er tenkt, vil ikke dette være en utfordring. I tillegg får styret tilgang til nøklene som er sendt ut, og vil for eksempel kunne gå inn og slette gamle utsendte nøkler dersom noen flytter.

 

Hva skjer med de eksisterende nøklene og de blå brikkene? Vil disse slutte å fungere?

Nei – disse vil fungere akkurat slik som tidligere. OBOS-nøkkelen blir et tilleggstilbud til beboerne.

 

Hvorfor OBOS-nøkkel i Sandefjordgata borettslag?

Formålet med dette er å 1) gjøre det lettere for de som bor i oppganger med problemer med callinganlegget å kunne slippe inn gjester, og 2) å åpne for at alle beboere kan benytte seg av fordelene med OBOS-nøkkelen, som for eksempel å kunne gi tilgang til håndverkere eller gjester når man ikke er hjemme.

 

Kan jeg få OBOS-nøkkel på leilighetsdøren min?

Punkt 2, å kunne gi tilgang til f.eks håndverkere når man ikke er hjemme, forutsetter at man installerer en egen OBOS-nøkkel på døren inn til leiligheten. Dette tas ikke gjennom styret, men kan bestilles direkte fra OBOS. Beboerne betaler for dette selv, og spørsmål og henvendelser om OBOS-nøkkelen på egen dør tas med leverandøren. Styret håndterer kun innstallasjon av nøkkelen på inngangsdørene til oppgangene. Det er også kun denne som dekkes gratis av OBOS. Les mer om OBOS-nøkkel på leilighetsdør, bestilling og priser her: https://nye.obos.no/styre/obos-nokkel/om-obos-nokkel-til-privat-dor/

 

Hva koster OBOS-nøkkelen for borettslaget?

Installasjon: 0 kr (grunnet en kampanje hos OBOS der de installerer gratis i en oppstartsperiode)

Drift: 15 kr per leilighet per mnd. (tilsvarer 1995 kr per mnd for hele borettslaget).

 

Hvorfor ikke kjøpe et nytt vanlig callinganlegg i stedet?

Styret hadde dette ute på anbud i 2018, og det billigste alternativet lå på rundt 1 million kroner. Dette tilsvarer en stor utgift for borettslaget. I tillegg antar vi at det snart utvikles flere heldigitale løsninger som vil gjøre det langt billigere å ha et callinganlegg.

OBOS skal videreutvikle OBOS-nøkkelen de neste årene, og har signalisert at det å ringe på hos folk på den «vanlige måten» kanskje kan bli en av løsningene som OBOS-nøkkelen kan ha i fremtiden, så vi håper at dette blir mulig etter hvert. Styret regner med at muligheten for å kunne sende en digital nøkkel til gjester bedrer situasjonen veldig for de som har problemer med å slippe inn gjester via det eksisterende callinganlegget.