Endret: 30 aug 2019     Opprettet: 27 aug 2019

Nyhetsbrev August 2019

Nytt i Sandefjordgata borettslag august 2019

GET

Den nye GET-boksen er her, og endel beboere har allerede bestilt og installert sin nye "Get boX". Les mer om den her: https://www.get.no/produkter/getbox  
For å lære hva som er nytt og hvorfor du bør oppgradere, se på Get sine nye info-videoer. https://nye.get.no/#InfoVideos.

Ifølge den nye avtalen som ble signert mellom borettslaget og Get er den nye "Get boX" inkludert for hver beboer, mens den gamle "Get Micro" som tidligere var inkludert, utgår.
Når man bestiller den nye boksen må man levere inn den gamle, for å unngå å betale for den gamle boksen i tillegg.  Dette kan man bl.a. gjøre på Elkjøp kostnadsfritt, eller man kan be GET om å få en retur-seddel.

"Opptak"-funksjonen er en ekstratjeneste som enkelte betaler for i dag. Dette gjelder de med opptaks-bokser, så som "Get Box II" eller "Get HD PVR". Det vil fortsette å koste kr 99,- per måned når man får den nye "Get boX". 

Vi ble lovet å kunne "spole tilbake" på kanaler i 1 uke på den nye boksen - dette heter "Reprise" og skal være inkludert uten ekstra kostnad. Se infovideo for å lære mer om "Reprise":  https://nye.get.no/#InfoVideos   

De beboere som bestiller ny boks må selv betale frakt når de får sin nye "Get boX" sendt hjem - det koster kr 99,- til post i butikk eller kr 129,- hjemlevert. Det skal være den eneste kostnaden forbundet med utbytte av boks.

Noen beboere har visstnok opplevd at de fikk lov å beholde sin gamle boks uten kostnad en tid etter utlevering av ny, dette etter å ha kontaktet GET kundesupport. 

Styret anbefaler alle beboere som ønsker dette å kontakte GET enten direkte på telefon (21 54 54 54) eller på chat https://www.get.no/v3/kundeservice/kontakt-oss/chat

Se ellers generelt om GET-avtalen på våre nettsider: http://sandefjordgata.no/0027/praktisk-informasjon/kabel-tv

Ikke asbest i kjelleren

Etter bekymringsmeldinger fra en beboer valgte styret å leie inn eksperter på fukt og biologiske bygningsskader for å gjøre undersøkelser om mulig asbest i kjelleroppgangene.
Det ble foretatt visuell observasjon og prøvetaking på rørisolasjon og støv på gulv.
Konklusjonen her var heldigvis for borettslaget og dets beboere at det ikke er asbest i dette støvet. Styret har arkivert rapporten for fremtidig referanse.

Utdrag fra rapporten: 


"I skadede områder ble rørisolasjonen nærmere kontrollert ved visuell kontroll. Det ble ikke observert asbestholdig rørisolasjon i skadede områder. Rørisolasjonen består hovedsakelig av glassull og kork, og noen steder er det nyere rørisolasjon.
Materialprøven tatt av rørisolasjonen i et rørbend viser ingen tegn til asbest.
Støvprøvene, som ble tatt i hver ende av kjelleren, viser heller ingen tegn til asbest."

Søppelskurene

For noen uker siden var det noen som kastet et IKEA-skap e.l. i søppeldunken i bakgård nr. 5. Det er også regelmessig episoder med folk som ikke tar seg bryet med å rive papp-avfall i mindre biter som får plass gjennom innkastluken. Søppeldunkene skal kun brukes til den type avfall de er ment for. Har du større mengder avfall, må du selv kjøre dette bort. Disse episodene påfører borettslaget ekstrakostnader. Hvis det blir oppdaget hvem som gjør disse handlingene, vil vedkommende bli belastet med de fulle kostnader til bortkjøring.

Felles uteareal med naboborettslaget

I bakgård 4 (der oppgang I til N er) deler vi uteområdet med naboborettslaget, Voldsløkka borettslag. Begge borettslagene har et godt samarbeid, og beboere i begge borettslagene bruker hele området. Men det er greit at vi i Sandefjordborettslag vet at vår tomt kun er den innerste delen, der det er murstensvegger. Grensen går ca. midt over den lille høyden på gressplenen. Bl.a. ligger lekeplassen og det grønne teltet på naboborettslagets tomt. Styret i Sandefjordgata borettslag kan altså ikke gi tillatelser til å disponere disse delene, og de som bruker området bør huske på at de er på besøk hos naboen.

Regler for oppussing

Etter noen uheldige episoder, vil styret minne om reglene for oppussing. Les om dem her.

Vi minner om:

  • Husk å varsle alle berørte naboer (gjerne med lapp i / utenfor oppgangene) om når arbeidene skal utføres, så de er forberedt på når det blir støy. Husk at støyende arbeider ikke foregår etter kl. 20, og overhodet ikke på søndager og helligdager.
  • At styret har godkjent en søknad, betyr ikke at håndverkere har fått noen tillatelse til å parkere i bakgården. Å parkere i bakgården er forbudt, og blir nå håndhevet strengt. Også for håndverkerbiler. Borttauing blir bestilt ved overtredelse. Det som er tillatt er etter søknad og tillatelse å kjøre inn for å losse/laste av verktøy, utstyr og materialer, men når det er gjort må de finne annen parkering utenfor borettslagets tomt. En bil som er lukket uten at noen er til stede anses som parkert. Mens lasting/lossing pågår skal biler stå slik at andre biler av søppelbils størrelse kan passere, samt lapp med navn og nummer i frontruten.
  • At styret har godkjent søknaden, betyr ikke at det gitt tillatelse til å oppbevare bygningsmaterialer og avfall i fellesområdene. Verken innendørs eller utendørs (f.eks. bakgården). Alt må lagres og oppbevares i leiligheten, eller i egen bod. Etter søknad tillates som regel at bygningsavfall (typisk i avfallssekker) står et par dager ute i påvente av bortkjøring, men da må man søke om dette til helt konkrete datoer.

Trivsel og husordensregler

I sommer har det vært noen klager på fest og røyking.

Styret vil minne alle om å oppføre seg skikkelig, og følge husordensreglene. Skal man ha fest, så heng opp nabovarsel. Ikke bare i egen oppgang. Støyen kan plage andre også, så heng opp nabovarsel ved andre oppganger også. Og er det høy musikk, så lukk vinduene. Selv om det er varmt ute, så slipper naboene å ligge våken.

Hvis du røyker så tenk på at røyken sprer seg og særlig oppover, og at det kan plage andre. Styret oppfordrer til å at røyking gjøres utendørs, et stykke fra vinduer og dører.